- Ca phe trung կամ Վիետնամական ձվով սուրճը մատուցվում է Հանոյի գրեթե բոլոր սրճարաններում: Սկզբում հարում են ձվի դեղնուցը և խտացրած կաթն այնքան, մինչև կդառնա հաստ յուղալի խառնուրդ, այնուհետև վերևից լցվում է դառը վիետնամական սուրճը, որն այդ խառնուրդի միջով իջնում է հատակին: Այն ունի շատ նուրբ եփած կրեմի համ:
2. Սուրճ ծովի աղով
Թայվանում հայտնի սրճարանների ցանցերից մեկի խոհարարները, 85C Bakery Café, մատուցում են սուրճը ծովային աղով, որը 2008 թվականից՝ իր ստեղծումից ի վեր, դարձել է ամենավաճառվող խմիչքը: Այս անսովոր սուրճի տեսակն առաջացել է թայվանցիների՝ մրգերին աղ ցանելու ավանդույթից (սովորաբար այն ցանում են անանասի կամ ձմերուկի վրա: Այդ սուրճի հետ սովորաբար մատուցում են սառույցով աղանդեր, ցանված եգիպտացորենով և հաց, քսված խոզի մսի կտորներով քաղցր գլազուրով:
3.Սուրճ տոնիկով
Չնայած որ սուրճի և տոնիկի խառնուրդը կարող է տարօրինակ թվալ, բայց այն մեծ հայտնիություն է վայելում ամբողջ աշխարհում այն մարդկանց մեջ, ում շտապ անհրաժեշտ է թարմանալ: Այն պատրաստելը շատ հեշտ է՝ էսպրեսոն լցնում են տոնիկով և սառույցով լի բաժակի մեջ:
4.Սուրճ արևածաղիկով և կարագով
Ասիայում սալորի և արևածաղկի յուղը հաճախ ավելացվում է սուրճի մեջ: Bulletproof Coffeeպն-ին պբդում է, որ սովորական նախաճաշի փոխարեն կարող եք խմել մի սուրճ, և նույնիսկ նիհարել դրանից: Գաղտնիքը պարզ է. Դուք պետք է սուրճի մեջ ավելացնեք յուղի երկու տեսակ: Այս սուրճը մարդուն ավելի շատ էներգիա կհաղորդի, քան սովորական սուրճը:
4. Սուրճը պանրով
Kaffeost-ը պանիրը սուրճի մեջ ավելացնելը կամ պանրով սուրճը խմելու շվեդական ավանդույթ է: Լապլանդիայի պանիրը, որը պատրաստվում է Ֆինլանդիայում և Հյուսիսային Շվեդիայում կովերի, այծերի կամ եղջերուի կաթից, սովորաբար ավելացվում է սուրճի մեջ: